Churrasco to portugalski i hiszpański termin odnoszący się do wołowiny i mięsa z grilla, dominujący w kuchniach krajów Ameryki Łacińskiej. Churrascaria (lub churrasqueria) oznacza steakhouse, restaurację serwującą steki.

W churrascarii mięso jest serwowane z grilla na zasadzie jedz ile możesz. Opłatę uiszczamy zazwyczaj za wejście, a przy stoliku co jakiś czas pojawia się kelner wraz z dużym „szaszłykiem”, z którego odcina kawałki mięsa i serwuje je tak długo, jak długo na naszym stoliku widnieje „zielone światło”. Światło dajemy kelnerowi zielone lub czerwone za pomocą odpowiedniej strony medalu lub innego znaku podanego razem ze sztućcami.

W Dubaju jest już kilka restauracji tego typu, odwiedziłam jednak tylko jedną z nichi mogę ją zdecydowanie polecić – Frevo w hotelu Fairmont na Palmie.

This photo of Frevo is courtesy of TripAdvisor
This photo of Frevo is courtesy of TripAdvisor
This photo of Frevo is courtesy of TripAdvisor
This photo of Frevo is courtesy of TripAdvisor

Tak jak wszędzie, na tej stronie też są ciasteczka. Więcej info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close